Изгледахме новия клип на бате/чичо Сашо и решихме да обобщим какво ни харесва в него и какво не.

„За“
Текстът ни пренася в романтиката на края на миналия век.
„Ще поканя аз някое гадже в квартирата“
ни припомня времената, когато нямаше бум на ипотечните кредити, дот ком балони и финансови кризи. Бяхме млади, живеехме по квартири и сме готови да простим фактологичната грешка в следващия стих за бирата, която „изстива“ вместо да се охлажда.

„Против“
В клипа бардът от Койнаре не гледа към камерата. Сякаш изпитва неудобство от този римейк. Като че ли някой го е накарал насила да снима видеото, докато 64-годишният мъж всъщност жадува за следобедна дрямка.

„За“
Хората обичат Сашо Роман и клипът предизвиква чудесни коментари в YouTube:
“Тотален попфолк хит. Браво, бате Сашо! Ти си върхът и номер 1!“
„Саше, много ми се карат комшиите, ама аз държим на тебе!“
„ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ЧИЧО САШО! НАЗДРАВЕ!“

„Против“
Феновете обаче са внимателни към детайлите и пишат още нещо, с което сме напълно съгласни:
„Хубава песен, но камерата снима отблизо и се вижда, че му липсват зъбите на човека“.

„За“
Лирическият герой живее на квартира, но не е стиснат. След като си признава чистосърдечно, че „по мен си падат, ако кинтите набарат“, той декларира мъжкарски: „Ако трябва, троши се пара“.

„Против“
В песента се пее за бира, а в клипа виждаме десетки ракиени и винени чаши, което малко ни обърква. Освен това на бара, точно зад ветерана, има бутилка популярно шотландско уиски. И понеже в чашата на Сашо Роман няма пяна, се питаме дали всъщност не си е сипал едно голямо двойно.

„За“
Бившият член на „Ку-ку бенд“ е подстриган и със стилна черна тениска, а не с разкопчана риза и коса в стил футболист от „Б“ група, както е в клипа от 1997 г.

„Против“
Против сме неумолимия ход на времето. В стария клип бате Сашо е толкова жизнен, че сме готови да приемем грубичката метафора „Ще покажа за нашата среща причината. Ще извадя на любовта аз секирата“.
Сега просто е тъжно.