.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

14 страни ще представи Азиатския фестивал в София

Евгений Милов | преди 13 седмици
Азиатски фестивал
Снимка: iStock
Борисовата градина приема второто издание на "Цветовете на традициите" на 12 май

Представително шествие на страните участници в азиатския фестивал "Цветовете на традициите" ще се проведе броени часове преди да бъде поставено официалното му начало. На 11 май (петък) в 18 ч. Борисовата градина ще се събере колорита на 14 азиатски страни в своеобразен парад, стартиращ от "Лятната естрада" и приключващ на езерото "Ариана". Шествието ще сложи началото на активностите по азиатския фестивал "Цветовете на традициите", който ще започне в 10 ч. и ще бъде официално открит в 11 ч. на 12 май часа с танц "Цветовете на Азия".

През целия фестивален ден, гостите ще станат свидетели на над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, идващи от далечна Азия. По обед богато кулинарно шоу и дегустация очаква посетителите на фестивала, стартиращо с традиционни индонезийски ястия, следвано от демонстрации от Република Корея, Виетнам, Индия, Китай и Иран.

Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат уникални произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения, всички част от културното наследство на съответната страна. Най-младите и всеки друг желаещ посетител на фестивала може да се докосне до изкуството на калиграфията с майстори от Иран, изрезковото и древно умение за създаване на фигури от хартия, с приятелите от клуб по японска култура Накама, да участва в  корейски игри и да рисува традиционни индонезийски мотиви с восък върху текстил.  

Както в предишното издание на фестивала, така и тази година, той е посветен на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация "За Нашите Деца" подкрепя. В рамките на фестивалния ден ще се проведе томбола с награди, любезно предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по избор, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с приятели  са само част от възможните награди. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в полза на  деца, лишени от родителска грижа да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство, в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, арт ателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца, разгръщайки техния потенциал.

Водещи на тазгодишния азиатски фестивал са Ива Дойчинова, дългогодишен ТВ и радио журналист и Пейо Филипов, актьор, певец и дългогодишен член на Консултативния съвет на фондация "За Нашите Деца".

Фестивалът "Цветовете на традициите" се провежда за втора година със стремеж да се превърне в традиционно мултикултурно събитие, популяризиращо автентичния дух и култура на азиатските държави у нас и създаващо среда на приятелство и партньорство. Участващите държави във фестивала тази година са Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?