.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не искам да преживея още едно лято без концерт на стадион

Евгений Милов | преди 9 седмици
Metallica
"Metallica" през 1999 г. Снимка: Getty Images
20 години след "у Пловдив на Металика", концертите на стадион стават все по-рядък феномен в България

"Некои хора изпаднаха в паника, че праим навалица като у Пловдив на Металика", редят Ицо Хазарта, Буч и Бат Венци във "Втора цедка", един от хитовете в славните години на "Ъпсурт".

Вече минаха 20 години от онази нощ на 11 юни 1999-а, която никой присъствал няма да забрави, докато диша - концертът на "Metallica" на стадион "Пловдив" в Града под тепетата.

Днес Ицо Хазарта все още прави "Неприличен рап", но какво се случи с концертите на стадион? Нямам спомен да е имало такъв в България през последните три-четири години.

Заради липсата на критична маса хора, вълнуващи се от музиката и плащащи за билети, достатъчни да напълнят стадион, поле на бойните действия за големите музикални събития в страната стана столичната зала "Арена Армеец", където сме били дори на концерт на… "Ъпсурт".

Но не само "Ъпсурт" вече се разпаднаха, а през последните години изчезна и фестивалната култура в България. Всичко започва да звучи като някакъв омагьосан кръг, от който няма измъкване, нали?

И да, и не. Докато народонаселението не започне да вади пари от портфейла си за култура и изкуство, а не само за ядене и пиене из заведенията в полите на Витошка.

Защото чуждите банди и изпълнители забравиха къде са стадионите на България - и това лято няма да има голям концерт на стадион - не само в София, но никъде в страната.

Залите и клубовете обещават някои интересни имена ("Cypress Hill", "Garbage", допълвайте), но моля ви, някой да върне това усещане за енергия, където му е мястото - на стадионите.

Ето какво още не искам да преживея.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?