.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Стриите като изкуство, което да насърчи жените да се гордеят с тях

Евгений Милов | преди 23 седмици
Instagram/Sara Shakeel
Снимка: Instagram/Sara Shakeel
Чували ли сте за древното японско изкуство Кинцуги?

Чували ли сте за древното японско изкуство Кинцуги, или умението да се поправят счупени предмети със специално лепило, смесено със злато, сребро или дори платина?

Японската философия възприема повредата за част от миналото на един предмет, като неговата история не бива да бъде крита или изхвърляна на боклука. А поправяна със злато.

Счупеното не се лепи, гласи една народна мъдрост. Дали? Лепи се, най-добре със злато.

Точно това е водещата идея във визуалното изкуство на артистката Сара Шакийл, която насърчава множество интернет потребители да й изпращат необичайни снимки - на които по телата им се виждат белези от стрии.

Така Сара ретушира кадрите с фотошоп подобно на техниката Кинцуги, като използва златен глитер, за да "поправи" следите по кожата.

Желанието на Шакийл е да насърчи хората да приемат начина, по който изглеждат телата им, и да бъдат горди с техните истории. Като ги превръща в изкуство, както се вижда от снимките в Инстаграм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?