Знаете ли, че олиото от памучно семе намира широко приложение в козметичната индустрия, в това число – в много препарати за подобряване и поддържане състоянието на кожата и косата.

Невероятните приложения на сусамовото олио в козметиката >>

Памучното масло съдържа близо 50 % полиненаситени мастни киселини. Силата му обаче се крие най-вече във високото съдържание на токофероли, което му придава забележителни антиоксиданти свойства и го превръща в безмилостен враг на свободните радикали. Памучното масло е на трето място сред растителнити масла, богати на витамин E, надминато само от маслото на пшеничния зародиш и от този на слънчогледовите семена.

6 нестандартни употреби на кокосовото масло >>

Не особено мазен, неговият химичен състав оказва забележително овлажняващо, успокояващо, тонизиращо и подмладяващо кожата въздействие. Хидратира и подхранва кожата в дълбочина, като й придава свеж, еластичен, копринено нежен и сияен вид.

Какво трябва да направите:

Достатъчно е да напоите памучно тампонче в олиото и да обтриете с него почистената преди това кожа на лицето. След 10 минути изплакнете. Подходящо е за всеки тип кожа, особено за проблемна и чувствителна, както и за такава, предпразположена към образуване на комедони и акне.