Материалът е подготвен от д-р Сияна Живкова, специалист от клиника Jewel skin. Не забравяйте, че може да задавате своите въпроси, свързани с процедурата радиочестотен лифтинг и да спечелите 50% отстъпка от разкрасителни процедури.

Навярно много от нас не знаят какво означава радиочестотен лифтинг – звучи доста космическо, нали? Сега си поемете дъх и се настройте на радиочестотата на младостта, която работи с радиочестотен ток, инфрачервена светлина и продължава около 40 минути.

Как се подмладяваме за толкова кратко време?
Токът влиза дълбоко в кожата. Достига до самата дерма, където колагеновите и еластиновите влакна като арматурно скеле държат лицето опънато, стегнато и младо. С напредването на възрастта обаче тези влакна стареят, отпускат се и се нуждаят от ремонт. На помощ идва биополярната честота. Токът преминава през колагеноеластиновата мрежа, като търси път през най-ниското съпротивление. Затова минава през старите влакна, които са по-отпуснати и изтънели и ги стопява. Машината коагулира само тези, които са остарели, отпуснати и накъсани, а топлината буквално ги изпарява. За да узрее новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.

Лифтинг в обедната почивка?
Радиочестотният лифтинг е известен и още като лифтинг в обедната почивка, защото може да се направи бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване, подуване и подпухване.

С радиочестотниия лазер се работи в областта на очите, лицето, шията и деколтето.

Кога се вижда какъв е ефектът?
Процедурата продължава 40 минути до един час в зависимост от това дали се обработва една зона или повече. Новите колагенови влакна стягат и преструктурират кожата. Почиствайки повече влакна в по-голяма зона ефектът е по-видим и по-продължителен. Това обаче не става мигновено, а постепенно. За да узрее новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.
Обикновено се препоръчват 4-5 процедури, които се правят през 21 дни. След това на половин – една година се прави по една поддържаща процедура.


Стяга ръцете и корема

Радиочестотният лифтинг дава еластичност и стяга кожата не само на лицето, но и на корема, ръцете и навсякъде другаде, където тя е отпусната. Процедурата не топи и не влияе на подкожната мазнина.
Влияе се най-вече на долната страна на ръцете, която е склонна да се отпуска и да виси. Много добър резултат дава след раждане. Когато жената свали излишните килограми и възстанови обичайното си тегло, обикновено около пъпа се събира излишна кожа, която сякаш е в повече. Тя се прибира и стяга много добрее с радиочестотния лифтинг. Ефект има и върху отпусната вътрешна страна на бедрата. Лифтингът опъва и стяга кожа.