Съвсем гореща - на пазара от 15 декември, и предназначена за модерната жена и нейната модерна кухня е книгата на Магдалена Пашова - "В кухнята на модерната жена". Тези страници са специално подготвени за жените, които ценят здравето си, добрата храна и личното си време. Защото храната отдавна не е само начин да задоволим глада си. Тя носи здраве и наслада, приготвянето ѝ е възможността да прекараме приятно времето си с най-близките и да си починем от ежедневното натоварване. 

В книгата ще намерите рецепти за разнообразни и балансирани ястия, приготвянето на които не отнемат повече от 30 минути и не изискват специални кулинарни умения. Повече за книгата и за модерната жена ни разказва самата авторка. Коледният й подарък пък е специална рецепта за златен чай, който ще ни помогне да се отпуснем и да спим по-добре.

Как изглеждат модерната жена и модерната кухня?

Модерната жена и нейната кухня са две явления, които не са съществували никога преди в човешката история!Жената днес, за разлика от нашите баби и прабаби, е едновременно образована, независима, уверена в собствените си способности, неограничена в пространството на дома, но когато създава дом, той отговаря на личния й стил, предпочитания и начин на живот. Модерната жена се интересува от здраве, хранене, спорт, йога, медитации и себеразвитие. Тя иска да изглежда добре, да се храни добре и да вдъхнови близките си да правят същото.

Кухнята на тази жена също е отражение на нейната различност. Там никога преди не е имало толкова уреди и техника, но те са ни необходими, защото ако има нещо, което да не ни достига на нас, модерните жени, това е време и ако с помощта на различни уреди можем да си спестим малко време, не виждам причина защо да не го правим!

Какви полезни и вредни продукти се срещат в кухнята на модерната жена?

Някои избират да напълнят шкафовете си с различни пакетирани храни, консерви, полуготови изделия, изкуствени овкусители, защото вярват, че нямат време да готвят. Аз ги разбирам напълно, защото като работеща майка времето ми е особено дефицитно. Но в същото време силно вярвам, че е напълно възможно в една кухня да преобладават чистите и цели храни - такива, каквито ги е създала природата и с тяхна помощ да се приготвят пълноценни, балансирани и полезни храни, които не отнемат много време. Повечето рецепти в книгата ми са именно такива и голяма част от тях отнемат средно 30-40 минути, а толкова време може да отдели почти всяка жена, за да осигури на себе си и близките си истинска вечеря, вместо псевдо хранителна химия.

Каква е твоята рецепта (магическа формула) за това да се храним здравословно и времето да ни стига?

Решението на този въпрос наистина изисква магическа формула! Предизвикателствата пред модерната жена да съчетава множество социални роли - на работеща жена, майка, домакиня, дъщеря, любима, приятелка, информирана и развиваща се дама, изискват твърде много от ограничения ни ресурс време. Нормално е понякога да стигаме до онзи момент, в който не ни достигат време, сили и фантазия, за да приготвим поредната здравословна вечеря.

Моята формула за справяне с тази трудност включва една система от 5П, а именно планиране, пазаруване, предварителна подготовка, приемане и прошка. За всеки елемент от тази формула разказвам подробно в книгата си, но най-общо идеята, е че нещата се случват по-лесно, когато предварително сме ги планираме, когато пазаруваме организирано и в по-големи количества, когато се научим да приготвяме някои неща предварително и така да пестим време. А когато все пак понякога не успеем и се наложи да направим компромис, да приемем фактите и да си простим, а не да се обвиняваме, защото именно любовта и приемането на самата себе си такава каквато си, (а никоя от нас не е идеална!), е според мен в основата на емоционалното и физическото здраве!

Каква е твоята коледна рецепта за LadyZone и читателките ни >>>