Със сигурност сте чували за онази необикновена техника, която терапевтът прилага чрез притискане и разтриване на областта около гръбначния стълб и тазобедрените стави, използвайки не само ръцете си, но и челото, коленете и дори стъпалата си. Далеч на Изток наричат метода "божествен японски масаж".

Целта на подобна техника

е възвръщането и запазването на идеалната симетрия и хармонизиране на тялото.

Снимка: unity.bg

Юмейхо терапията повишава интензитета на жизнените процеси в организма, помага за изправянето на гръбначния стълб, успокоява напрежението в гръбните мускули, подобрява циркулацията на кръвта и коренно премахва много проблеми, причинени от изкривяванията и разместванията на тазовите кости.

Проблеми, при които Юмейхо терапията особено се препоръчва:

• Изкривяване на гръбначния стълб
• Главоболие и мигрена
• Детска церебрална парализа
• Проблеми, свързани с тазобедрените стави и поясните гръбначни прешлени
• Разширени вени
• Нарушения на сърдечно-съдовата система
• Нередовен цикъл и менструални болки
• Безплодие и импотентност
• Стрес и депресия
• Наднормено тегло

Не е нужно обаче да имате някое от гореизброените заболявания,

за да изпитате благотворния ефект на такава процедура. Тя освежава, повдига тонуса и настроението, прави тялото по-гъвкаво, влива жизненост и енергия, балансира дейността и регулира функциите на всички системи в тялото ни.

Забележителното на терапията е и нейното благодатно въздействие върху човешката психика. Резултат от масажа е комфорт на съзнанието и духа, на светоусещането и самочувствието.

Най-интересното на този масаж е,

че чрез точково и интензивно въздействие върху въпросната ограничена област – тазобедрената и поясната част на тялото, се постига един действително уникален, благоприятстващ оздравителните процеси в целия организъм, ефект. Наред с това чудото на Юмейхо терапията се състои и в нейната способност да влияе благотворно на духовно ниво върху психическата и ментална същност на човека.

Не е трудно да намерите мястото,

където ще можете да се докоснете и изпитате върху себе си тайнствената техника и философия на далекоизточния терапевтичен масаж.

Снимка: unity.bg

А заедно с него – и с много други холистични екзотични процедури, които ще направят престоя ви не само незабравим, но и изключително здравословен.

Снимка: unity.bg

А ако все още не сте вдишали от въздуха на най-високата планина на Балканския полуостров, това ще бъде една прекрасна възможност да се запознаете с красивата мистерия на Рила през есента. Повече информация и подробности около мисията и целта на занятието научете от сайта на Unity.bg.