Много малко е необходимо, за да се почувствате щастливи поглезени героини от холивудски филм. Напълнете домашната вана с топла вода и добавете ароматна пяна, торбичка с билки или соли за вана с аромат на любимото етерично масло. Първото нещо, от което имате нужда е да вземете решение и да отделите време, именно за себе си за почивка.

Ваната е мястото за усамотение в тишина и топлина.

За почивка след напрегнатия работен ден. Място за отпускане и мечти. Вземането на вана е лично SPA преживяване и то трябва да бъде свързано единствено и само с удоволствие.

Топлата вода отпуска тялото и намалява напрежението. Ваната балансира нервната система и уравновесява телесната температура.

Как да се насладите на ваната у дома:

С добавяне на пяна за вана, соли, билки (лайка, липа, невен), есенции (розмарин, лавандула, роза). Те подхранват и омекотяват кожата и оказват успокояващ ефект върху нерваната система.

С температура на водата за релаксация. Топлата вана от 33°С до 36°С действа успокояващо. Гореща вана между 37-40°С се препоръчва за отпускане на схванат врат, премахване на болки в кръста, рамото, китките от стереотипна работа и преумората.

С ароматни свещи се подсилва релаксиращият ефект от водата, когато се използват аромати на лавандула, хвойна или жасмин.

Със стилни аксесоари, хавлиени кърпи, масажираща ръкавица или четка, подбрани според вашите естетически критерии и вкус.

В добавка: чаша вино, книга, приятна музика или видеостена.

Универсално правило за топлите вани е да не се вземат непосредствено преди или след хранене. Горещата вана е противопоказана при жени с ниско кръвно налягане.

Престоя във ваната определяте вие - толкова, колкото ви е приятно. Разбира се, трябва да излезте от водата преди да ви е станало студено. За по-голям комфорт след ваната си осигурете мека хавлия и топло легло. Постигнатата релаксация е прелюдия към здрав и пълноценен сън.

Насладете се на импресията, публикувана в началото на поста и се подгответе за вашата релаксираща вана.

Свързани статии