Н&M Move ще партнира с Laureus Sport for Good Italy в продължение на две години и има за цел да ангажира 2000 младежи от социално-икономически уязвими среди, в които рискът от изолиране и тормоз в училище е висок, а достъпът до образование-ограничен.

Сътрудничеството насърчава спорта като средство за приобщаване и образование, като предлага безплатни мултиспортни дейности в Милано, Рим, Палермо и Неапол, а първият ход е летни лагери в четирите града, на които участието е безплатно.

За да демонстрира непоколебимата си подкрепа, Златан Ибрахимович от H&M Move изненада децата, участващи в летния лагер в Милано, като активно се включи в техните дейности, споделяйки мисията на кампанията.

През своята богата спортна кариера Ибрахимович играе за Малмьо, Аякс, Ювентус, Милан, Интер, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и ЛА Галакси, напомня спортната редакция на bTV.

„Сега не бързам, но ще видим какво ще се случи по-нататък. Минаха само три седмици, откакто обявих пенсионирането си. Може би ще се върна на терена... Може би след месец ще бъда в тренировъчния център на Милан“, каза шведът пред Sport Mediaset.

„Благодарен съм на всички, които искат да ме видят в Милан, дори и в ролята на мениджър. Милан винаги ще бъде в сърцето ми. Преминахме през много с този клуб. И този вид любов от страна на феновете ми дава сила“, призна Ибрахимович.

Летните лагери на Laureus запълват важна празнина – много семейства изпитват предизвикателства да си позволят смислени дейности по време на училищната ваканция. Сътрудничеството ще продължи и следващата учебна година с различни мултиспортни дейности за премахване на бариерите пред движението.

Laureus Sport for Good е световна организация, която използва силата на спорта, за да стимулира социалната промяна и да създаде по-приобщаващо общество. Подкрепяйки проекти по целия свят. Move Together е специална програма на спортната марка H&M Move, която подкрепя младите хора и им дава възможност да се възползват от всички предимства на съвместното движение.

Снимка: Instagram

„Move Together е в голяма степен в съответствие с моята собствена амбиция да подкрепя общностите. Искам да вдъхновя чрез движение и да премахна бариерите. Често се чувствах изолиран, когато растях, но спортът ми помогна много, даде ми увереност. От решаващо значение е всеки да намери място, където да се чувства значим“, сподели Златан.