Ползите от йогата за тялото и ума са безспорни, но древната практика може дори да ви помогне да се концентрирате по-добре, ако прекарвате цял ден зад бюрото.

Запознайте се с йога инструкторката Шона Верту, която е родена в Сидни, но живее в Лондон.

Повече от десет години Верту преподава йога и обучава частни клиенти, включително световноизвестни личности като Дейвид Бекъм.

Тя често споделя тренировките си и впечатляващи асани със своите повече от 250 000 последователи в Инстаграм.

"Йога практиката подобрява нивата на GABA в мозъка (ниските GABA нива са свързани с психични разстройства като депресия и безпокойство)", казва Верту. GABA, или гама-аминомаслената киселина, е инхибиторен невротрансмитер, който има успокояващ ефект върху мозъка.

Според нея йогата може да повиши тонуса и концентрацията, така че да сме по-продуктивни на работа, хипнотизирани от монотонното ежедневие.

Не пропускайте да видите в блога й как с DESK YOGA можете да стимулирате мозъка си и увеличите неговата мощ, докато сте на работа - отнема само пет минути.

Верту казва, че тази последователност от осем стъпки ще ви събуди и ще увеличи производителността ви и дори може да ви помогне да се справите по-лесно със стреса от работния ден.