Всичките ще ги усъвършенстваме! В името на стегнато балеринско тяло. Доста усилия трябва да положим, но пък защо да не ги направим малко по-забавни?

Мечтата на доста малки момичета е да бъдат изящни, нежни, стройни балерини. Ние, големите момичета, не веднъж или два пъти сме се възхищавали на Лебедово езеро, Лешникотрошачката, Кармен, а "Черният лебед" сме гледали десетки пъти, при това с доста известна доза завист към Натали Портман и Мила Кунис. Те не са професионални балерини, значи и ние все някак си ще успеем да го постигнем! 

#Начинът за това си има име - Barre workout. Barre всъщност е металната стойка за придържане, която има във всички балетни (а и не само) танцови студиа и се използва при изпълняването на конкретни стъпки, упражнения или при загряване. Ако си нямате танцово студио вкъщи, нито пък монтирана стойка, наподобяваща тази, не се тревожете. Необходим ви е само стол, стена, стабилна маса и всичко останало, което е удачно да използвате за опора. 

#Тези тренировки са базирани на класическите балетни позиции, така че предполагаме, че не е изненада, че са били създадени именно от балерина. Лоте Берк е немска балерина, която след травма на гърба, е решила да комбинира рехабилитацията си с танци. Първото студио за barre тренировки е създадено именно от нея през 1959 г. Нека това не ви тревоци - балетни обувки не са ви необходими. 

#Упражненията съчетават както класическите балетни стъпки, така и упражнения като клекове, напади, лицеви опори. Те са изключително ефективни, а причината да извайват краката и дупето по неповторим начин е, че балетните стъпки натоварват мускулни групи, които няма как да развием по никакъв друг начин. Те са високоинтензивни. Те са пълната противоположност на дълбоките силови тренировки, тъй като развиват мускула, но без да го разтягат, а по-скоро представляват негови съкращения. 

Предлагаме ви да опитате този наскоро добил популярност начин за трениране още днес, вкъщи, за да се радвате на красивите си крака съвсем скоро. Ето тук вижте и какво всъщност представляват те, а след това бързо започвайте да танцувате!