Чувствате се отпаднали с настъпването на есента? Няма проблем, този месец Чи Енерджи Фест в София ще представени лекции и открити практически уроци по тай чи (тай дзи), чи гонг (ци гун) и китайски енергиен масаж, с които да промените това.

Фестивалът Чи Енерджи Фест е посветен на практики за култивиране и управление на енергията Чи, която според китайската култура, е жизнената сила, протичаща в нас и около нас, и от нейния баланс зависи нашата хармония. 

Снимка: Чи Енерджи Фест

Тай чи (тай дзи, тай джи) и чи гун (ци гун, чи гонг) са древни китайски практики за подобряване на здравето, релаксация, постигане на вътрешен мир и повишаване на енергията.

Целта на Чи Енерджи фест е да запознае хората с тези древни практики, които могат да им помогнат да преодолеят ежедневния стрес в динамичната градска среда и да живеят по-здравословно, да им демонстрира как се практикуват, както и да създаде пространство за обмен на идеи и практически опит между занимаващите се с традиционни и нови практики в тази област.

Снимка: iStock

В двудневния фестивал Чи Енерджи Фест 2018 участие ще вземат школи по Тай Чи и Чи Гун, които ще Ви помогнат да повишите вашата жизнена Чи енергия. Входът е свободен, а сред участниците в изданието тази есен са следните школи:

- БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ТРАДИЦИОНЕН ЯН ТАЙДЖИЧУАН

- ТАЙДЗИ АКАДЕМИЯ НЕБЕСЕН ДРАКОН

- СПОРТЕН КЛУБ ЧЕРЕН ДРАКОН

- УНИВЕРСАЛНО ТАО БГ

- ЯН ТАЙ ЧИ АКАДЕМИЯ

- ШЪН ШЪ ТАЙ ДЗИ БА ГУА ДЖАН

- КУНФУ ЦЕНТЪР СЮАНГУЕЙ

- ЧЪН ТАЙ ЧИ АКАДЕМИЯ

Вижте, чуйте, опитайте и изберете практика, която ще ви помогне да се чувствате по-здрави, енергизирани и по-уверени в ежедневния напрегнат живот. Елате на 10 ноември от 13 - 18 ч. и на 11 ноември от 11 - 18.00 ч. в Институт Конфуций София на бул. "Ал. Стамболийски" 82 с вход откъм ул. "Опълченска". Пълната програма можете да видите в сайта на Чи Енерджи Фест.