Aрат Хосейни е роден на 30 септември 2013 година, което го прави (почти) 3-годишен супер атлет. Висок е 96 см и тежи почти 16 кг. Малчуганът от Иран тренира с баща си и с всякакви подръчни материали, които двамата намират в къщи. Малкият атлет прави салта върху матраците, скача върху огромен куп от книги, катери се по стената на детската си стая, вместо метални тежести, вдига кошница с чушки, грозде и дрехи за пране.

Шпагат, повдигане на ръце, свещ, задно салто, премятане през глава, баланс, повдигане на успоредка с допълнителна тежест, катерене по вертикала с вързани крака, йога пози - това не е част от спортната програма на някой олимпийски шампион, а ежедневието на тригодишния малчуган.

Снимка: facebook.com/Aratgym

Когато е на 4 месеца, Арат за първи път се люлее, като се държи само с мускулите на ръцете си. На 7 месеца вече доста добре използва собствената си тяга.

Бабата на Арат изгубва съпруга си и остава самотна майка със 7 деца. Най-големият й син е на 18 години и поема ролята на глава на семейството. Бабата не се отдава на тъгата, а всеки ден работи, за да осигури добър живот на децата си.

Семейството на Арат не е богато и това може да се види по домашната обстановка – одеало вместо перде, ожулени стени и т.н. Но баща му му дава цялата си любов и внимание. Талантът на Арат не е останал незабелязан и спортното семейство вече е поканено в различни телевизионни предавания в Китай, Испания и други държави. Бащата се надява чрез социалните мрежи и телевизионните изяви да открие спонсори, които да му помогнат за бъдещата реализация на малкия Арат в областта на спорта.