Скучно ви е в залата за танци, а стандартният спининг ви е досаден? Оказва се, че аквспинингът е дори-по-добър за сърцето.

Учени от Института за сърдечносъдови заболявания от Монреал си поставили любопитна задача: да определят коя тренировка е по-полезна за сърцето: карането на колело на сухо или потопен във вода.

В процеса на изследването участниците използвали както единия, така и другия метод на натоварване, а учените измерили кислородния им капацитет, пулса и сърдечния обем. В резултат на това проучване, научаваме, че сърцето има по-голям капацитет при по-нисък пулс, когато тренировката е във вода, сравнена с тренировка на сухо

Учените отдават това на налягането, което водата оказва върху крайниците, което пасивно помага повече кръв да се връща към сърцето и то при по-нисък пулс.

Друга полза, особено за по-възрастните е, че тренировките във вода щадят ставите. Ако акваспинингът е удоволствие, което няма във вашия град, можете да получите подобни ползи от водна гимнастика и плуване. Насладете им се.
 
Със съдействието на www.artofrealfood.com