Съвестни към своето здраве и това на близките ни, ние сме склони да изхвърляме продуктите от хладилника без да се замислим дали не можем да ги оползотворим въпреки срока на годност. 

Следват пет храни, които независимо от изминалия срок няма да навредят на здравето. 

#Шоколад 

 

Всички се разубеждаваме от белите следи, които се образуват с времето, върху любимия ни шоколад. Това не е мухал - не е отровно. 

#Кисело мляко 

 

То може да се яде до шест седмици след изтеклия срок на годност. Единственото условие е да стои в хладилника.

#Яйца 

 

Ах тези яйца. Без тях не можем в реализацията на кулинарните ни постижения. Дами, имайте предвид , че те могат да се използват пет седмици след срока им на годност.

#Прясно мляко 

 

Стига да е на хладно в хладилника (до 2 градуса), млякото може да се консумира докато не замирише лошо. Единственото условие е да не се оставя бутилката, отворена на въздух и на стайна температура. Също така затваряйте добре капачката след употреба, за да не влизат микроби. 

#Пълнозърнести продукти

 

Освен ако не ги замразявате, този тип храни могат да се консумират месец след посочения срок на годност. За повече вкус може да ги запечете във фурната с малко зехтин. Така те отново ще са хрупкави и приятно овкусени.