Редът е хармония. 
Хармонията е баланс. 
Балансът е щастие. 

Позитивната промяна в живота идва с промяна на средата около вас, в която сте най-често, а безспорно това е домът. За да променим ежедневието си, трябва да променим мястото, в което то се случва. Популярната руска психоложка и авторка Лариса Ренар съветва да започнете тази промяна като разместите 29 предмета в дома си. 29 е сакрално число, свързано с женствеността. Размествайки вещите, вие променяте посоката на енергиите, които циркулират в дома ви. Промяната е новост. А всяка новост идва с идеята за нещо по-добро.

Почистете ъглите. Огледайте хола си. Какво има в ъглите? Струпани детски играчки; планина от книги; купчина от дискове, кошчето за боклук; етажерка за всякакви непотребни вещи... Ъглите са местата, където енергията застоява. Двете стени се срещат и образуват едно особено уютно пространство, в което веднъж влезли предметите трудно излизат.

Да сложите ред обаче не означава само почистен и подреден дом. Ред трябва да има и в личното ви пространство. Това е мястото, на което сте през по-голяма част от деня – бюрото в офиса, кухненския плот, работният ъгъл вкъщи.

За голяма промяна - направете голямо почистване!

Всеки предмет, дори и най-малкия, не само заема място, но отнема от личната ви енергия. Запазете единствено нещата, които наистина използвате и имате нужда от тях.

Третата стъпка е да почистите от ненужното и социалния си живот. Прекратете връзките, които отдавна линеят във времето, изтънелите приятелства, които крепите само заради доброто старо време. Дали не е време да сложите край и на връзките с негативни хора, които само мрънкат и се оплакват? Научете се да казвате „Не!” на такива хора и просто да продължавате напред. Страхувате се, че ще ви помислят за неблагодарни, груби и невъзпитани? Позволете си да бъдете такива. Малко след това ще усетите как започвате да дишате с пълни гърди и как животът ви се променя към по-добро.

Присъединете се към виртуалното предизвикателство на LadyZone – Да променим живота си към по-добро само за 1 месец, за да разберете конкретните стъпки и малки хитрости, скоито лесно и бързо може да сложите ред в живота си.