Здравословният начин на живот, избягването на алкохола и тютюнопушенето, близостта до природата и чистия въздух, спортуването и активния начин на живот, със сигурност са сред основните причини, удължаващи човешкия живот. Но това ли е всичко?

#Агнес Фентън, 110 годишна
Тя е убедена, че дължи достолепната си възраст на трите бутилки бира "Miller High Life", които тя пие на ден. През август 2015 г., в интервю за "ABC News", старата дама споделя, че прави това вече цели 70 години по препоръка на нейния личен лекар, след като открива у нея доброкачествен тумор. И така, Агнес не само, че започва усърдно да спазва съвета на лекаря, но продължава да го прави и до днес. Освен това, не пропуска да разкрие още тя, Агнес добавя към шампанизираната бира и по малко уиски Johnnie Walker Blue Label.

#Гертруд Уивър, живяла до 116 годишна възраст
Тя е една от последните живи личности, родени през 1900 г. Нейният съвет за дълъг живот: "Отнасяйте се към другите хора така, както бихте искали те да се отнасят към вас", споделя тя пред в. TIME през 2014 г. Уивър също така уверява, че липсата на хронични здравословни проблеми, дължи на факта, че никога не е посягала към пиенето и цигарите.

#Джеси Галанова, живяла до 109 годишна възраст
Тя прекарала живота си в консумация на много овесена каша и... без да споделя покрива си с нито един мъж. През своите 109 години, тази независима дама е избрала да живее без съпруг. Е, както виждате, дамата спокойно и безпрепятствено е достигнала до 109 годишна възраст.

#Александър Имих, живял до 111 годишна възраст, от Ню Йорк споделя през май 2014 г. пред NBC New York, когато е точно на 111 години, че винаги се е стараел да пази топ-форма и е спазвал здравословен хранителен режим, изключвайки от него всякакъв алкохол. Неговата диета включвала пиле и риба, а в по-младите си години се е бил посветил на редовни спортни занимания като плуване и спортна гимнастика.

#Дуранорд Вийлард, 108 годишна възраст
Този 108-годишен господин се е хранел всеки ден с овесени ядки, плодове, зеленчуци и чаша чай. Редовно е консумирал и риба. Пред USA Today Вийлард споделя, че е правел от пет до седем лицеви опори всяка сутрин, дори и сега.

#Аделина Домингес, живяла до 114 годишна възраст
Аделина Домингеш, която почина на 114 години, никога не е чупила кост, не е пиела лекарства и не е посещавала болница. Тайната на нейното дълголетие? Ще останете шокирани: „Никога не слагах грим, нито пък съм посещавала козметичен салон – това е основната причина аз да достигна до тази впечатляваща възраст”, твърди старата дама пред San Diego Union Tribune. Тя уверява още, че никога не била пушела и винаги била спазвала моралните норми на своята религия.

#Сузана Джоунс, 116 годишна
Сузана Джоунс навърши 116 през юли 2015 г., което я прави най-старата в момента жена в света според изявление от Guinness World Records. Тя споделя, че винаги отделя време за достатъчно пълноценен сън, а в хранителния й режим редовно присъстват беконът, яйца и зърнените дакуски.

#Рут Кобън, 103 годишна
Дори и на своите 103 години Рут не спира да се грижи за физическата си форма. Веднъж седмично старата дама ходи на пилатес. Пред модния блог Advanced Style тя споделя още, че празнува всеки ден и не поглежда календара.

#Джордж Богес, 103 годишен
Ветеран от Втората световна война Джордж Богес разкрива тайната на своята младост само с две думи: „Много ходене”.
Мисао Oкавa, живяла до 117 годишна възраст
Окава бе най-старият човек на света, който си отиде през април 2015 г. Според в. Mirror, японката дължи дългия си живот на редовната консумация на суши и риба, на осемте часа сън всяка нощ, както и на ниското съдържание на мазнини в ежедневния й хранителен режим.