Наша читателка ни отправи запитване, в което изразява притеснението си относно своята връзка с мъж. Въпросите, които поставя са актуални и могат да касаят много двойки. Затова решихме да споделим част от нейното писмо, както и съветите, които могат да са полезни за повече хора. 

"Имам си приятел от 1 година и през тази 1 година никога не съм го пренебрегвала, нито пък съм го оставяла да си мисли, че "съм спряла да го обичам". Но имам чувството, че понякога прекалявам с вниманието към него. Вредно ли е това и може ли по някакъв начин да съм обсебваща, на него да му омръзне и да ме остави? Как да го накарам да осъзнае, че не съм като бившата му и няма да го оставя? Той рядко изразява чувствата си към мен със думи." Атанасова

Отговор: От световноизвестния индийски духовен водач Шри Шри Рави Шанкар можем да почерпим мъдри съвети за това как да подобрим връзката с любимия си човек незабавно, както и да изпълним отношенията си с пламтяща любов и хармония. 

Не искайте доказателства за любовта на партньора си. Приемайте за даденост, че той ви обича, защото изискванията и търсенията убиват любовта. Това, че мъжът не изразява обичта си с думи, не бива да е притеснение за никого. По-важно от артикулирането на смислово свързани звуци е поведението, невербалната комуникация, жестовете, и т.н. 

Дайте на отсрещния свобода и пространство. Когато обичате някого, сте способни да го задушите, искате да бъдете заедно от сутрин до вечер. Не превръщайте в заложник човека, когото обичате най-много. Ако натрапвате прекалено любовта си, отсрещният няма да знае как да реагира. Просто поставете себе си на негово място – ако някой започне да ви залива с внимание, сигурно ще искате да избягате, защото няма да знаете как да му отговорите подобаващо.

Ако се страхувате, че заради разстоянията в отношенията ви може да проникне някаква лъжа, имайте предвид следното - ако някой близък ви излъже, това може да е, защото любовта взема превес над истината. Ако каже истината, човек се страхува да не загуби любовта. Причината, поради която човек често лъже, е, защото не искат да загуби любовта на отсрещния.

Ключът към щастливата връзка зависи от начина, по който се справяте със собствените си мисли. Ето защо е полезно човек да се научи да успокоява ума си. Много често сами сътворяваме проблемите си, като ги измисляме. Жените са силно емоционални и интуитивни същества, но често това предимство се превръща в недостатък, който натоварва животът им с негативни краски. Не позволявайте на фантазиите и притесненията си да пишат сценария на живота ви, вместо вас самите