Мъжете и жените открай време са различни и това едва ли ще се промени (за радост). Тези различия имат своя чар и помагат на двата пола да си паснат. От всичко това следват някои типично женски привилегии, които могат да накарат всяка дама да се зарадва, че е жена. Хубаво е да оценяваме красотата на женското си тяло и обществено приетите норми, които помагат на жените да се чувстват наистина жени. Тук не става въпрос за феминизъм или обратното... Говорим за това, че жената е тази, която може да дава живот, жената е тази, която се радва на мъжкото джентълменство, а и с малко фон дьо тен може да скрие грозната пъпка (докато мъжът само с лепенка), както и много подобни дребни неща, които са си женски.

1. Дамите виждат цветовете по-комплексно

Жените обикновено се радват на засилена сетивност, която им помага да откриват малките разлики в нюансите на цветовете. Това е от помощ не само за модните течения, но и в професиите свързани с декорации или дизайн на интериора.

Снимка: istockphoto.com

2. Дамската чанта

По-голямата част от жените носят със себе си чанти, в които могат да поберат безброй неща. Ако имате нужда от слънцезащитен крем, бонбони, дъвки, кърпички - жените винаги са подготвени и ще намерят каквото ви трябва някъде из недрата на чантата си. Това е нещо като торба, но всекидневна и красива. Дамските чанти, могат да са много забавни и щури или пък стилни и изискани. Всичко зависи от различните цветове и марки.

Снимка: Thinkstock

3. Публични прегръдки и близост с приятелки

Жените имат преимуществото да прегръщат приятелките си на публични места, без да се притесняват какво мислят хората. За мачовците сякаш е не е прието да изразяват обичта си един към друг, което не е никакъв проблем за нежния пол. Дамите могат свободно да говорят за  чувствата си, без това да изглежда странно.

Снимка: istockphoto.com

4. Жените могат да плачат, ако искат

Следвайки емоционалния тон на номер три, няма как да не признаем, че жените имат социално "разрешение" да плачат публично. Разбира се, че и мъжете могат да го правят, но някак хората са по-склонни да приемат, че дамите изразяват емоциите си по този начин. Плачът понякога се възприема като слабост, а това изглежда по-малко мъжествено. При нежния пол сълзите не са слабост, а нежност и здраве.

Снимка: iStock

5. Женските вечери

Съществува понятие като "излизане по мъжки", но май не е толкова популярно. Някои фирми имат специални събития за вечерите по женски на дамите и те получават отстъпки, както и награди. На много места има безплатни напитки или предимство при резервациите за жените. Няма да споменаваме колко пъти се налага да плащате вход за бар или вечерен клуб, когато сте излезнали с приятелки.

Снимка: iStock

6. Жените могат да използват грим

Мъжете нямат много опции за разкрасяване, а жените използват грим и различни прически, за да подобрят своя външен вид. Гримът е важна част от живота на дамите и намирането на точната марка, която е подходяща на кожата и тена, спомага за подобряването на визията. 

7. Повече дрехи

Когато става въпрос за модата, жените определено са миропомазани. Силният пол не може да носи поли, освен ако не става въпрос за келтски войн. Дамите имат право на по-богат избор, а да не говорим за аксесоарите, с които могат да се откроят ярко от останалите. 

Снимка: istockphoto.com

8. Раждане

Жените имат властта и анатомията да създадат друг човек в тялото си и след това успешно да го родят. Това е чудо на природата и само женско право. В думата "мама" има нещо магическо. 

Снимка: iStock

9. Продължителност на живота

Статистически доказано е, че по-голямата част от жените живеят по-дълго от мъжете. Често мъжете се сблъскват с трудови злополуки или пък заболявания. Дамите просто са склонни да се разболяват по-малко и това води до по-дълъг живот.

Снимка: iStock

10. Без оплешивяване

Мъжката част от населението често има проблеми с оплешивяването. Жените са малко по-привилегировани и застраховани от това, поради втората си X хромозома, която предпазва от плешивост. Освен всичко това, има и повече продукти за коса, които са насочени към нежния пол. 

Снимка: iStock

11. Жените имат по-висок праг на болка

Жените раждат, а има много малко събития в живота, които могат да съперничат на това ниво на болка. Съвсем естествено е, че толерантността на дамите към болката е по-висока. От зъболекарския стол до впиването на нокти в ръцете им - жените могат да се справят по-добре. По-високият праг на болка позволява на нежния пол да се справя с традиционната медитация чудесно, както и с и различните физически активности, които успокояват ума и тялото.

12. Комуникационни умения

Частта от мозъка, която отговаря за комуникацията, е по-голяма при повечето жени, отколкото при мъжете. Дамите са склонни да комуникират и да се разбират помежду си по-добре не само чрез реч, но и чрез мимики. Това повишава продуктивността на работното място, както и в човешките взаимоотношения. Нежният пол се справя чудесно и с различните канали за комуникация, като електронна поща, SMS-и или чатове в социалните мрежи.

13. Мъжкото джентълменство

По време на спешни случаи или опасни ситуации, жените и децата са с предимство, което прави шансовете за оцеляване много по-високи. А задържането на вратата и всички останали любезности, които мъжкият пол предоставя на жените от възпитание, са нещо наистина приятно. Да, струва си да си жена заради кавалерите, но е хубаво и да ги цениш.

14. Да останеш у дома

Жените имат множество възможности в съвременния свят - да имат кариера, да са домакини или да пътешестват. Ако някоя съпруга иска да работи от дома си или да има възможност да бъде само домакиня, то това роля, която й отива. Татковците, които се посвещават на семейството си, често са затрупани от неудобни въпроси или дори етикети.

Снимка: istockphoto.com

15. Повече цветя

Независимо дали са на среща с ухажор, печелят награда или изпълняват роля в шоу, жените са тези, които получават повече цветя. Цветята са нещо красиво и приятно, което наистина повдига духа. 

Снимка: iStock