Ето десет неща, които НЕ бива да правите. Вашият компас в бурното море на живота, който ще ви помогне да стигнете до брега.

1. Да не бъдете себе си

Какво означава да бъдете истински? Да говорите открито и да знаете кога да слушате. Ако сдържате част от мислите си, страхувайки се от ответната реакция, значи не сте напълно себе си. Мислете за енергията, която губите при взаимоотношенията си с другите. Тя трябва да е колкото може по-малко.

2. Да оставяте на други взимането на важни житейски решения

Не са малко случаите, когато хората завършват гимназия и дори университет не по личен избор, а по вкуса на родителите. Затова изразявайте свободно желанията и плановете си за бъдещето. Добрата комуникация е важна през целия живот.

3. Да сте неосведомен и неподготвен

Няма как в днешния свят човек да живее и да успее, без да се интересува какво се случва. Необходимо и да се мисли малко в аванс. Ще дадем пример с храната – ако започвате да готвите едва когато сте гладен, едва ли ще имате време за някое по-хубаво ястие.

4. Да се ображдате с негативни хора

Избягвайте хората, които ви причиняват стрес. Ако смятате, че има смисъл, опитайте се да говорите с тях. Ако не, просто сте отдръпнете.

5. Да нямате личностно израстване

Когато направите грешка и някой ви я посочи, не преминавайте в защита, а се вслушвайте в препоръките. Опитайте се да намерите решение и да извлечете максимална полза от урока, който грешката ви поднася.