Живеем във времена, когато основно кредо на съвременното общество гласи: "Всичко или нищо!" Мислене, което често води до нищо, отколкото до нещо съществено. 

Споделят се теории, обменя се информация, опит и се повтарят предадени думи... това води до недоразумения. На кой да вярваме освен на себе си? На личния си лекар. Той е добре запознат със здравословното ви състояние и думите му не са хипотези, а достоверни твърдения. 

Затова се допитахме до личния ни лекар, за да разберем повече относно храните, на които да залагаме, така че да прочистим организма си от всички токсини и вредни вещества натрупа ли се в тялото ни. 

#Дайкон

 

Традиционната азиатска медицина признава дайкон като чудотворно средство за прочистване на тялото. То се препоръчва на хора, който задържат течности и страдат от подути крайници. 

#Храни, богати на сяра

 

Това са карфиол, чесън, лук и зеле. Всички те подпомагат естествената функция на черния дроб, чиято основна дейност е да пречиства организъма от замърсяващи частици и токсини. От друга страна брюкселското зеле, броколи и всички листни зеленчуци са богати на витамини и минерали, които допринасят за изхвърлянето на токсините. 

#Тъмно листни зеленчуци

 

Това продуктите с най-висока енергийна стойност. Те не само изчистват тялото ни от вредни вещества, но подобряват и тонуса. 

#Лимон 

 

Да, лимонът е алкализиращо и детоксикиращо средство, което спомага храносмилането и правилното разделяне на вещества в организма. Като естествен и основен източник на антиоксиданти, лимонът помага да изхвърлим всички токсични натрупвания от тялото.