Ябълката е свеж, сочен и ароматен плод, който осигурява нуждите на оргазнизма за поддържане на здравето и младостта. Тя е неоценим източник на витамин С, А, желязо, пектин, бета-каротин. По една ябълка на ден помага да се поддържа нормален пасаж на червата,  добра фигура и красива кожа. Микроелементът бор в ябълките участва в изграждане на костите и здравината на скелета.

Редовната консумация на ябълки понижава лошия холестерол LDH в кръвта и е подходящ плод за хора с диабет тип 2.

Суровата ябълка очиства устата от бактериите и намалява риска от кариеси.

Различните сортове ябълки ни предлагат многообразие от вкусове, сочност и сладост.

Зелените ябълки укрепват костите и здравината на скелета, поддържат здрави зъбите и имат противораково действие.

Жълтите ябълки са незаменими за сърцето и очите. Стимулират имунната система и понижават риска от ракови заболявания.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Червените ябълки подобряват паметта и влияят положително на пикочоотделителната система и половата функция.

При зъбни конструкции и чувствителни венци по-добре консумирайте прясно изцеден ябълков сок, настъргана на ренде ябълка или печена ябълка.