Ябълката е свеж, сочен и ароматен плод, който осигурява нуждите на оргазнизма за поддържане на здравето и младостта. Тя е неоценим източник на витамин С, А, желязо, пектин, бета-каротин. По една ябълка на ден помага да се поддържа нормален пасаж на червата,  добра фигура и красива кожа. Микроелементът бор в ябълките участва в изграждане на костите и здравината на скелета.

Редовната консумация на ябълки понижава лошия холестерол LDH в кръвта и е подходящ плод за хора с диабет тип 2.

Суровата ябълка очиства устата от бактериите и намалява риска от кариеси.

Различните сортове ябълки ни предлагат многообразие от вкусове, сочност и сладост.

Зелените ябълки укрепват костите и здравината на скелета, поддържат здрави зъбите и имат противораково действие.

Жълтите ябълки са незаменими за сърцето и очите. Стимулират имунната система и понижават риска от ракови заболявания.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Червените ябълки подобряват паметта и влияят положително на пикочоотделителната система и половата функция.

При зъбни конструкции и чувствителни венци по-добре консумирайте прясно изцеден ябълков сок, настъргана на ренде ябълка или печена ябълка.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement