Рецепта за пълнозърнести гофрети на Патриша Брег
- 2 яйца
- 1 чаша прясно мляко
- ½ ч.л. бакпулвер
- 1 чаша пълнозърнесто пшенично брашно
- 3 с.л. масло
Към разбитите яйца на пяна добавете прясното мляко и пресятото с бакпулвера брашно на порции. Добавете към сместа разтопеното масло и разбийте добре. Изпечете в нагорещената форма за гофрети до златисто-кафяво. Получават се 3-4 вафли.
Рецепта за гофрети от елда на Патриша Брег
- ½ чаши пълнозърнесто пшенично брашно
- ¼ чаша брашно от елда
- ¼ чаша пшеничен зародиш
- 1 чаша прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- 4 с.л. разтопено масло
- 2 яйца
Пресейте пърнозърнестото брашно и брашното от елда с бакпулвера в голяма купа. Добавете и пшеничния зародиш. Отделно разбийте яйцата и ги смесете с брашната. Добавете млякото (може да го замените с кисело мляко) постепенно, като разбивате. Тестото е рядко. Накрая сложете и разтопеното масло. Изпечете върху нагорещената форма за гофрети до златисто-кафяво за около 3-5 мин., за да се получат 3-4 хрупкави гофрети.
Подсладете с кленов сироп или мед и добавете пресни плодове според личните предпочитания.