Младостта - това възхитителното чувство на оптимизъм, безгрижие и любов към живота, рано или късно си отива, но как да я задържим по-дълго. Лекарите са убедени, че това е възможно, защото ние сами ограничаваме себе си, като започваме да приемаме поведение на възрастен човек.

Има начини да задържим младостта в двата й аспекта - младост на тялото и младост на ума. Ето някои от тях:

Запазване на енергична походка. Популярна е  сентенцията: "Всяко нещо се развива, ако се тренира”. Достатъчни са 30 минути физическа активност на ден, за да изглеждате по-млади.

Поддържане на красива усмивка и здрави зъби, защото беззъбата уста е сред видимите знаци на старостта.

Постоянно поддържане на нормално тегло, като следите дневното меню да не съдържа повече от 2000 калории и без драстични диети.

Рутината не помага в битката с времето. Колкото по-често действаме автоматично, толкова по-малко работа оставяме за мозъка.

Обуздаване на разрушителните емоции като гняв, завист, ревност, злоба. Толерантните хора живеят по-дълго и боледуват много по-рядко.

Заявете пред себе си на глас: "Силна съм. Здрава съм. Млада съм.” Колкото сте по-уверени в своите сили и възможности, толкова по-млади ще изглеждате.

Това е част от разговора ни с радиоводещия Светослав Николов  в ефира на bTVRadio в предаването "За София” на 17 март 2015 г. Целият разговор е публикуван в началото.