Според фън шуй негативното въздействие се усилва от разположение на жилището срещу стълбове, колони, детски площадки с пързалки и люлки, които изпращат режеща ци към дома, както и разположение срещу пън на отсечено дърво, воден кран или табела "Продава се”. Много от тези конструкции причиняват спънки и малки прегради в живота, раздразнение и неудобство, но лесно могат да се коригират. 

Изображение на кон се смята за символ на щастие и късмет.

Освен че ще донесе на семейството почести и признание, то означава и здрава основа. Един от начините да се постигне това е

да се постави близо до входната врата статуя на силен кон. 

Тя създава прекрасна ян енергия. Все пак, ако е изправен на задните си крака, конят може да изглежда застрашителен, затова следвайте личното си усещане, дали фигурата няма да породи неравновесие у вас, вместо стабилитет. Символиката на коня е добре позната на практикуващите бойни изкуства. Те знаят положението „чор ма” , което означава да се стои непоклатимо на нозете. Човек така да е стъпил здраво на земята, че нищо да не може да го препъне.

В своето ръковоство "188 съвета по фън шуй” Лилиан Ту описва какво друго е необходимо, за да се наслаждаваме на истинско изобилие в дома си с изкуството на фън шуй.