Тъй като лятото чука на вратата, а много от вас вероятно са загубили добрата си форма, особено около скорошните празници, сега всички се състезаваме с времето до началото на летните ни ваканции, за да постигнем желаната визия за плажа.

Спокойно! Кейти Пери и Кели Озбърн споделиха тайната рецепта на бързото, но здравословно отслабване, и то там, където е нужно.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Звездите твърдят, че за 14 дни „план „Г”, както те го наричат, проработва. Хубавото на диетата е, че намалява обиколката на талията, дупето, бедрата и горната част на ръцете и в същото време запазва бюста непокътнат.

За да подобрите вида на иначе упоритите зони на тялото, които ви побъркват с непомръдването си, е необходимо да изпълните 14-дневен режим, в който замествате едно от обичайните си хапвания през деня с гъбено ястие като най-добре би било да замените вечерята.

Според популярната в медиите диетоложка и съименичка на сестрата на Майкъл Джексън – Джанет Джексън, гъбите са част от „супер зеленчуците”, които са изключително богати на протеини и благодарение на това, насърчават добрата функция на червата, както и създават усещане за ситост, така че да не огладнеете бързо наново. Това ще ви предпази от посягане към някоя достъпна и висококалорична храна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Гъбите основно се състоят от вода, затова съдържат изумително малко калории: 100 грама пресни гъби имат между 10 и 30 калории. Но внимавайте, защото нещата стоят по-различно при сушените манатарки и брезовки: между 200 и 250 калории за 100гр.


Гъбите трябва да бъдат комбинирани с лесно смилаеми добавки, например картофи или маруля, за да не натоварваме допълнително стомаха. Трябва да се избягват комбинации с трудносмилаеми храни, като фасул ,целина и краставици.

В китайската и японската медицина от векове се използват гъби в борбата срещу рак, диабет и заболявания на кръвоносната система.

Някои казват, че гъбите подобряват не само физическата форма, но и разкрасяват като цяло, с което определено може да се съгласим, ако съдим по външния вид на Кейти и Кели напоследък.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos