Тархана е традиционна храна, която приготвят в Южна България. Представлява трохи от изсушено тесто, замесено с квас и плодово-зеленчукова смес от сварени: червена чушка, кромид лук, морков, тиква, ябълка, домат, по желани круша, дюля, без люспи, семена и корички, и подправката тарханол (наподобява копър). Омесеното тесто се оформя на плоски питки, които се оставят да изсъхнат, след което се разтриват на трохи или се смилат. Тарханата се съхранява в платнени торби за зимата. Консумира се в няколко варианта. Вари се като юфка и от нея се приготвят попара, каша със сирене, гъста зеленчукова крем супа, ястия с пилешко месо.
-
А1 ще компенсира всички клиенти на мобилни услуги, независимо дали са изпитвали затруднения
-
Не чакай жегите, за да помислиш за комфорта си – сега е най-добрият момент за покупка на климатик
-
Планирате бебе? Ето защо фолиевата киселина има значение още преди бременността
-
Елена Брусарска, Светослава Симеонова, Димитра Канева и Мартин Величков са сред новите Посланици на Европейския климатичен пакт у нас