Тархана е традиционна храна, която приготвят в Южна България. Представлява трохи от изсушено тесто, замесено с квас и плодово-зеленчукова смес от сварени: червена чушка, кромид лук, морков, тиква, ябълка, домат, по желани круша, дюля, без люспи, семена и корички, и подправката тарханол (наподобява копър). Омесеното тесто се оформя на плоски питки, които се оставят да изсъхнат, след което се разтриват на трохи или се смилат. Тарханата се съхранява в платнени торби за зимата. Консумира се в няколко варианта. Вари се като юфка и от нея се приготвят попара, каша със сирене, гъста зеленчукова крем супа, ястия с пилешко месо.
-
Долф Лундгрен пребори рака - след като му даваха 2 години живот (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Необвързаните жени или мъже - ето кои са по-щастливи спорeд науката (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Детокс диетите: Работят ли наистина и за кого могат да бъдат опасни? (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Кои подправки могат да заменят мащерката в кухнята?