Никой не иска да се тресе от нерви, да се разкъсва от гняв, да страда от безсъние, да губи концентрация и ентусиазъм за работа, и всичко това под натиска на стресът. С повечето успокояващи средства може да се постигне релаксация, но те не елиминират причината за натрупания стрес.

Сигурно средство срещу стреса е движението. В края на напрегнатия ден, облечете анцуг и бягайте в парка или отидете във фитнес залата, запишете се на курс по танци или тичайте с кучето, но умът ви трябва да се фокусира върху физическото усилие.

Всяко физическо натоварване има тази способност да ви накара да забравите проблемите си. Съществува така нареченият "психологически ефект” на тренировките. Когато трябва да употребите продължително, постоянно, голямо физическо усилие, не можете да мислите за друго. Така неволно се откъсвате от обзелото ви притеснение или безизходица от някаква умствена ситуация. Всяка една отделна тренировка има своя непосредствен ефект върху настроението с доказани механизми.

Не се превръщайте в нещастен човек, преследван от своята неудовлетвореност. Във всеки от нас е заложен стремеж да се бори, но успяват само онези, които постоянстват и вярват в това, което искат да постигнат.

Още подробности може да научите от публикувания в началото аудиозапис на разговора ни със Светослав Николов в ефира на bTVRadio в предаването "За София” на 3.02.2015г.