Сърдечните взаимоотношения са нещото, от което всички имаме нужда. Не спирайте да търсите любовта. Рано или късно ще срещнете някой, който истински ще обичате и от когото ще бъдете обичани.

Спрете да търсите любовта на погрешни места. В заведенията и дискотеките може да е купонджийско, но едва ли е най-доброто място за запознанство. Под въздействие на алкохол или други субстанции в клуб е невъзможно да срещнете човек, който да представи себе си в добра светлина. По скоро различни посещения на изложби, концерти, курсове по танци или спорт са издеалното място за среща с хора със сходни интереси.

Ако непрекъснато фокусирате мислите си върху миналото, няма да стигнете никъде. Първото правило е да простите и да забравите миналото. Изоставете страховете си за поредна несполучлива връзка. Не ставайте циници, които виждат навсякъде лъжци, егоисти и меркантилни хора по отношение на сърдечните взаимоотношения. "Ако се страхувате да не ви наранят, ще ви наранят” - това е житейски приницип.

Вземете решение какво точно искате. Когато сте открили любовта и тя е истинска, ще се почувствате харесвани, одобрявани и насърчавани. Тогава може да кажете или да чуете за себе си: "Ти си човекът на моите мечти".

Още по темата може да чуете от аудиозаписа "За любовта и прошката - днес", публикуван в началото на поста. Това е разговорът ни с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio, излъчен на 28.02.2014 г.