Получихме различни отговори, много малки подробности и всякаква излишна конкретика, но крайното обобщение дойде от една колежка: „Просто не харесвам момчета, а мъже!”
Кратко, точно и ясно. Ето и някои от основните препоръки от дамите, ако не искате да попадате в графата на прекалено добрите момчета:

Взимай решения

„Ако излизаме, аз трябва да кажа къде. Ако вечеряме, аз трябва да кажа какво. Ако се чудим какво да правим, аз трябва да измисля програмата”, оплакват се повечето от дамите, с които разговаряхме. Да, хубаво е да се съобразяваш с жената до себе си, да искаш мнението й, но е хубаво да има баланс. Вместо да я питате какво иска да прави, попитайте я дали иска да отидете на кино, например.

Защитавай приятелите и личното си пространство

„Той няма свой живот, винаги е свободен, винаги иска да дойде с мен. Задушава ме”, споделят дамите. Имайте свой живот, разбира се, но явно не го показвате достатъчно категорично. Важно е това да започне от първия ден на връзката, защото после вече е късно. Дори и да ви се иска, не трябва да водите гаджето си с вас навсякъде. Запознайте я с приятелите си, излизайте заедно, но не пропускайте и вечерите, които са само за вас и компанията ви. Дори и тя да се разсърди един или два пъти, това ще е положително в перспектива. Не е нужно да се карате. Ако тя е интелигентната и разбрана жена, която искате до себе си, изобщо няма да има проблеми с това. Но ще разбере, че имате ценности и няма да ги изоставите заради красива девойка. А това е качество, което е присъщо на мъжете.

Не я оставяйте да ви се качва на главата

„Няма игра, аз знам, че той няма да ме остави и не ми е интересно. Мога да го накарам да ми се извини за всичко”, плашещо за всички ни изказване на доста симпатична и интелигентна госпожица. Всички знаем, че жените са малко капризни, леко лигави, понякога претенциозни. Ако нещата си останат с малко, леко и понякога, няма защо да се оплаквате, просто това е положението. Внимавайте обаче, защото инстинктивно всеки човек се опитва да разшири „владенията” си до максималния предел т.е. тя ще се лигави, капризничи и цупи толкова, колкото вие я оставите да го прави. Не може страхът от това, че ще си тръгне да ви кара да я оставяте да се държи както си иска. Тя също трябва да знае, че вие можете да си тръгнете във всеки един момент. Ако я оставите да вярва, че е всесилна, това убива всяка интрига. Признайте, че и при вас е така, ако е в обратната посока.

Не харесват и лошите!

„Е, аз не харесвам и лошите момчета”, обнадеждаващо се чу в края на коментарите на дамите, които разпитахме. Внимавайте, границата е тънка. Сложно е да ги задоволите сексуално, сложно е да ги разберете емоционално... Има стара мъдрост – който го е страх от мечки, не ходи в гората.