Комуникацията пропада

При такава връзка двойките са изправени пред дълъг период от време, в който физически не се виждат. Има много алтернативи като телефон, sms, интернет и това общуване се превръща в основно във връзката. Само че това не може да замени истинското ежедневно общуване. Изисква се истинско усилие да поддържате връзка така и да се чувствате истински свързани.

Неясното бъдеще

Ако имате такава връзка, значи сте възпрепятствани да живеете на едно място. Проблемът е, че когато сте далеч един от друг приоритетите и мечтите се променят с течение на времето. Важно е за една такава връзка да запази чувството за взаимност, иначе всичко ще се разпадне.

Верността

Когато става дума за такава връзка, винаги се стига дотук. Дали ако тя не знае за кръшкането ви, това е ОК? Когато сте далеч страничните връзки стават прекалено лесни. Моногамията и без това е трудна за повечето хора, дори да го няма факторът разстояние. На някои хора отдалечеността не се отразява добре. Хората се чувстват самотни, срещат други хора или просто са се напили и тогава става, каквото става.

Липсата на доверие

Ако сте в такава връзка и сте прочели горното, най-вероятно вече сте настръхнали. Много връзки пропадат, заради липсата на доверие, а връзката от разстояние естествено усилва параноята. Просто няма как да знаете какво и с кого прави половинката ви в чужбина. Здравата връзка в такова положение изисква етични принципи и и отдаденост, за да се запази. Има общо с това какви хора сте, как е протекла връзката ви досега и дали по принцип сте ревниви. Може да няма причини за притеснение, но страховете често натежават в такъв случай. Или, за да се предпазите от разочарование, вие първи прекачвате границата.

Другият живот

Ако сте направили всичко да поддържате тази връзка, нещата стават все по-трудни с времето. Често тези връзки се разпадат, защото едната половина вижда в тях възможност да започне нов живот. Това може да намали честота на комуникацията между двамата. Освен това, някои хора може просто да не издържат на емоционалната травма от раздялата и затова да поддържат фиктивна връзка от разстояние. За хората, които не искат конфронтации, тази връзка е идеална да правят, каквото искат.

Различните очаквания

Какво всеки от партньорите очаква от такава връзка е тясно свързано със ситуацията и развитието й. За едни двойки отдалечеността може да е тест за връзката с опция за събиране след известен период от време. Такава връзка може да означава различни неща за различните хора. За един такава връзка е трагедия, а за друг - просто дълга ваканция. Ако двойката няма еднакви очаквания преди раздялата, това може да окаже ефект по-късно.