В съзнанието ви се въртят въпроси от рода: "Как прави сега?", "С кого е!", "Къде е!", "Мисли ли си за мен." и т.н. В търсене на "верните" отговори прибягвате към социалните мрежи, които са прозорец към света, или поне онзи минал свят, който сте поделяла с бившия си партньор. Има обяснение защо го правим.

За разлика от преди, днес е много по-лесно да следим хората, които обичаме или обичали благодарение на изобилието от съвременни технологии и интеренет портали, разкриващи ежедневието ни в най-малките детайли.

С всеки следващ ден, прекарваме голяма част от времето си в социалните мрежи - по лични или професионални причини. Информационният поток е толкова голям, че няма как да не му обръщаме внимание. Чрез него научаваме какво се случва по света и у нас, разбираме любопитни факти за близки и познати... но какво се случва когато определена новина е "опасна" за нас, но все пак я търсим и намираме?! Като тази, свързана с бившия ни интимен партньор? Задълбочаваме търсенето. Нараняваме се.

Защо го правим? Защо си причиняваме болка! Раздялата не е ли достатъчно болезнена?! Излиза, че тези от нас, които продължават да следят бившия си партньор след като връзката се е разпаднала, са тези, които...