По този въпрос най-често се говори за удовлетворението и доказването от секса, затова предпочитаме да дадем и друга гледна точка.

Голямата разлика между мъж и жена, които са приятели и мъж и жена, които са заедно, е сексът. Сексът запазва връзката и това се разбира подсъзнателно. Ако няма секс, какви сте - другари? Сексът е един от най-естествените и сигурни начини да се установи и поддържа интимността в една връзка. Ако няма секс, нещата си отиват. Или двойката просто е прекалено възрастна.

За мъжете сексът е възможност за комуникация, която по принцип трудно осъществяват. Жените комуникират много повече и по-свободно от мъжете. Те отиват при приятелките, майките, фризьорките и Бог знае още колко хора, за да си излеят душата по теми като чувства, проблеми, секс и пр. При мъжете това не се случва много често, особено в трезво състояние. Така че, сексът е един много важен начин за мъжа да задоволи нуждата от изразяване на чувствата. За радост на мъжете, това е най-прекият начин за нас да го направим. Сексът е един от основните начини, по които мъжете се изразяват и искат да получат любовта на една жена.

Енергията. Всеки я има, никой не знае какво е и какво се случва с нея, след като умрем. Хипотетичната разлика между мъжката и женската енергия е в начина й на изразяване. Мъжката енергия трябва да бъде освободена, например чрез секс. Женската енергия трябва да изпълва. Затова жените обичат да пазаруват, например. Цялата тази теория е тотално недоказуема, но можеше да има и по-глупаво обяснение.

Когато мъжът иска любовта на жената до себе си, той я иска, както трябва. Тоест, чрез секс. Ако жената пренебрегне нуждата на мъжа от този вид общуване, това създава дупки във връзката. След това стават разни работи и накрая всички мъже са свине, разбира се.

Мъжете имат нужда от секс, защото сексът е готин.