За медицинските ползи от марихуана се говори все повече и повече. Лекият наркотик все още не е получил легализация, дори и частично, въпреки наличните на пазара продукти, в чието съдържание той влиза. Такива са например олиото с канабис, което повлиява добре епилептичните пристъпи.

Използвайки именно способността да облекчава болката, компания с името Fiora създава вагинални тампони с канабис като начин да помогне на жените да се справят с болките по време на цикъл.

Напоените с марихуана тампони съдържат THC и CBD  - двете основни активни канабиноидни съединения, открити в марихуаната. Те помагат да се понижи болката, като стимулират мозъка да отделя химични съединения, които карат мускулите и нервите да се отпускат. Много жени, които вече са опитали това хигиенно средство, споделят, че им помага да се отърват от ужасните болки, с които са съпроводени първите дни на цикъла им.

Факт е, че много жени страдат наистина силно в това време на месеца, като в някои крайни случи се стига дори до припадъци.

Засега тампоните с марихуана са достъпни само за Щатите. За да се сдобиете с такива, ви трябва и специален медицински документ, описващ проблемите, които имате по време на цикъл. Продуктът е и с доста висока цена -  $44 за една кутийка, което прави стойността на един тампон равна на $11.