Неотдавна актрисата Шей Мичъл, която познаваме от сериала „Малки сладки лъжкини“ започна видео канала си в YouTube, наречен „Почти готова“, в който споделя с феновете си какво е научила за бременността и раждането, както и как се справя с някои от проблемите на бременните жени. Във втория епизод стана въпрос за честата ѝ нужда да уринира и дискомфорта, който ѝ причинява това. Шей обаче е избрала да се справи с проблема по един много прост начин – носи памперси за възрастни.

Снимка: Facebook/Getty Images

Може да не звучи като нещо, с което бихте се гордели, но памперсите за възрастни всъщност са много добро решение на проблема с изпускането, с който се сблъскват много жени. Шей Мичъл признава, че напоследък ѝ се налага да ходи по 22 пъти на нощ до тоалетната. Особено трудно ѝ е докато е на снимачната площадка, защото всички тоалетни в студиото са твърде далеч. Актрисата не се срамува да признае, че твърде често ѝ се е случвало да се изпусне малко, докато стигне до тях.

Защо нуждата от уриниране е толкова голяма при бременните жени

Когато забременеете, с тялото ви се случва нещо много интересно. Матката ви започва да се разширява и да избутва останалите ви органи, за да се отвори място за ембриона. Когато това става, матката притиска пикочния мехур и отслабва мускулите на таза. По тази причина постоянно имате чувството, че ви се ходи до тоалетна, а ако опитате да се сдържите ще ви е много трудно.

Снимка: istockphoto.com

Всички жени изпитват подобен дискомфорт, макар при някои да е по-силен, отколкото при други. Колкото повече напредва бременността, толкова по-силен става натискът върху мехура и толкова по-често ще ви се налага да тичате до тоалетната.

Памперси за възрастни и ползите от носенето им

За някои от вас мисълта да носят памперси може да звучи малко обидно, но не си представяйте бебешките памперси, които ще слагате на децата си, след като се родят. Памперсите за възрастни са по-компактни и са незабележими, ако ги сложите под малко по-широки дреха.

Снимка: istockphoto.com

Една такава малка жертва на част от комфорта ви ще ви осигури спокойствие когато пътувате или когато не знаете къде е най-близката тоалетна. Няма да рискувате да се изложите и да съсипете дрехите си.

В аптеките може да намерите памперси, подходящи за вас, а цената на пакет от 10 или 12 бройки е между 7 и 35 лева.