Забавна, невинна или в израз на страст и дълбоки чувства, целувката е единственият и най-красив начин да покажем, че не сме безразлични към човека до себе си. Предлагаме ви да го съблазните с няколко нови техники при целуването, с които определено ще го разтопите от удоволствие:

#С език и засмукване
Започнете с нежно докосване на устните му с език, след това леко засмучете долната му устна. Повторете същото и с горната. След това притиснете устните си в неговите и завършете с отворена уста и усмивка.

#От милувка по челото до френска целувка
Погалете челото му с ръка, бавно спускайки я към бузата и брадичката. Целунете го по бузата, след което нежно допрете своите устни до неговите. Започнете да слизате все по-надолу, като с устните си докосвате нежно врата, гърдите и корема му. Започнете френска целувка бавно и нежно. Не бързайте.

#Целувка с дъвка
Ако той има чувство за хумор и искате да го разсмеете от все сърце, тази целувка е идеалната за случая. Може да ви звучи налудничаво, но работи! Преди да го целунете, му кажете, че сте му приготвила сладка изненада. Сложете си парченце плодова дъвка в устата. Започнете да го целувате, като скриете дъвката под бузата си. Постепенно започнете да слизате надолу по тялото му. Преминете във френска целувка. Мушнете езика си под дъвката и след като почувствате, че сте си свършили добре работата, направете балон и... пук! Наблюдавайте реакцията му.

#Целувка на езика
Докоснете няколко пъти устните си върху неговите. После отворете устата си и прокарайте нежно език около вътрешната страна на устните му. Поемете неговия език, увивайки устните си около връхчето му. След това с плъзгащи движения на устните си започнете да ги движите от върха на езика към основата му. Завършете отново с докосване на устни в устни. Освен че носи несравнимо чувство на наслада, блаженото сливане на устните оказва и благотворно козметично, здравословно и психологическо въздействие:

#Силен лифтинг ефект
Знаете ли, че дори и при най-обикновената и мимолетна целувка участие вземат цели 29 мускула. А това всъщност е една много добра и в същото време приятна гимнастика за тялото. При целувката участват не само лицевите мускули, а и тези на тялото. Освен това докосването на устните ускорява сърдечния ритъм, намалява нивото на кортизола и най-важното – подобрява еластичността на кожата.

#Антистрес терапия
Според някои медицински изследвания, по време на цеувка в организма ни се произвеждат естествени вещества, сходни по ефект на опиатите. Най-полезна в това отношение е френската целувка. Тя притежава силен антистрес ефект, изгаря между 3 и 13 калории за 1 минута, намалява болката, има съдоразширяващо действие, облекчава менструалните болки и главоболието и не на последно място – спомага за възстановяване на доверието между двама партньори.

#Покачва тонуса на настроението
Целувката понижава нивото на хормоните на стреса и предизвиква вълна от удоволствие. При пламенното сливане на устните, тялото се отпуска, организмът отделя ендорфини и настроението се подобрява. Целувката намалява чувството на тревожност и е изключително благотворна в периоди на депресия.

#Укрепва сърцето и повишава имунитета
Факт е, че целуването води до ускоряване на пулса, сърцето изпомпва повече кръв и така стимулира кръвообръщението. Освен това целувката има свойството да облекчава състоянието при някои сезонни алергии. Целуването оказва и положително въздействие върху имунитета – укрепва организма и стимулира производството на антитела.

#Гаранция за добър старт на деня
По последни изследвания, проведени в Германия, целувката за „добро утро” повишава самочувствието ни, помага ни да сме по-активни, целенасочени и ползотворни в работата си, да бъдем по-самоуверени и позитивни през целия ден.