Според социологическо проучване мъжете прекарват средно 20 минути в банята за сутрешния си тоалет. Това е с около 7 минути по-малко от жените. Какво могат да направят още за красотата си за тези 7 минути? Ето няколко предложения за това какво биха могли да вземат назаем от навиците за разкрасяване на жените.
  • Да не мият лицето си с каквото им падне.
На пръв поглед изглежда, че жените имат прекалено много козметични продукти. Но всъщност всеки от тях има конкретно приложение, в което е най-добър. Мъжете трябва да се откажат от навика си да мият лицето си със сапун и да започнат да използват гел или пяна за лице. Така кожата им няма да се изсушава прекалено и ще се намали дразненето след бръснене.
  • Да използват слънцезащитни продукти.
Огромна част от мъжете не използват слънцезащитни продукти в градски условия, а някои от тях не използват дори и на плажа. Мъжкото самочувствие често не им позволява да се „мажат с тия гадости”, защото чувстват, че слънцето няма какво толкова да им направи. Мили мъже, слънцето не избира чия кожа да изгори. А и напоследък става все по-силно. Има достатъчно продукти, които няма да оставят следи по кожата ви и никой няма да забележи, че сте се намазали с плажно мляко. Ежедневното използване на слънцезащитни продукти намалява риска от рак на кожата с около 50%.
  • Да използват балсам, но не за душата, а за косата.
Балсамът прави косата бляскава и здрава. Това личи особено добре, ако тя е по-дълга. През лятото балсамът е почти задължителен. Той я предпазва от начупване и запазва наситеността на цвета.
  • Да свалят макиажа си.
Женска традиция е всяка вечер да сваляме грима си с памучен тампон и тоалетно мляко. Ок – мъжете не използват пудра, фондьотен и спирала. Но не забравяме ли нещо? Гелът, пяната, ваксата за коса? Това са всеки неща, които много мъже използват, но честичко забравят да махнат от косата си преди да легнат. Чистата коса гарантира и чиста кожа.
  • Да ползват ексфолианти поне от време на време.

Хубаво би било да пробват тази процедура поне от време на време. Така ще обновят кожата си и ще премахнат мъртвите клетки. Ако не искат да си купуват специални продукти за това, масаж с кафе или захар върши същата работа.

  • Да се грижат за устните си.

Защо техните устни да не са също меки, гладки и пухкави? Все пак освен за да викат за любимия си футболен отбор, ги използват и за целуване. Доста по-приятно е да се срещнеш с нещо с кадифена мекота, отколкото с груби и напукани устни. Нужно е само да слагат балсам. Повечето козметични фирми имат разработени такива продукти, специално за мъжките нужди.

  • Да почистват веждите си.

Забележете – не използвахме думата скубят. Понякога мъжките вежди нямат нужда от скубане, а само от подстригване на по-дългите косъмчета. Друг път им е нужно по-детайлно оформяте. Характерни за мъжете са сключените вежди. Мъже, по природа човек е с две вежди, които са ясно обособени. Не с една цяла, не и с три. Вземете пинсетата и опитайте. Може да има болка, но не е болка за умиране.

  • Да използват конец за зъби.

Четката за зъби и водата за уста не са достатъчни за добрата хигиена на устната кухина. Между зъбите често остава част от храната. С 26% са повече жените, които използват конец за зъби, спрямо мъжете. Здравето на зъбите е особено важно и само здравите зъби са и красиви зъби. Така че още 3 минути, отделени на зъбите няма да навредят на никого.

  • Да избутват кожичките и да поддържат маникюра си.

Много рядко може да видите жена без маникюр. Но за мъжете това е по-скоро терра инкогнита. Избутването на кожичките и изрязването на ноктите ще ви помогне да се избавите от микробите, които се крият на тези места. А добрата хигиена е гаранция за здраве. Така че маникюрът всъщност не е каприз, а необходимост.