Според изследване, публикувано в Journal of Sex Research, мъжете имат под ръка поне три различни тактики как да убеждават жените да не ползват кондом при секс. Ето кои са най-честите реплики

“Не се притеснявай, не съм болен”

Това е най-честата тактика. По-голямата част от мъжете мислят, че като изтъкнат това, значи всичко ще е наред и кой може да ни вини? Ние си вярваме. Проблемът е, че имаме вродения навик да мислим, че щом всичко изглежда нормално, значи е така. Само че, половите болести в някои случаи могат да се установят само от медицинско лице. Ако сами го установите, значи сте загазили.

“Толкова си секси, че не мога да чакам”

Много от нас считат, че ако направят подобен комплимент, може да се мине и без кондом. Ясно е на какво се разчита: двамата сте в леглото, възбудени сте и ви се прави секс. Така че, крачката е много малка и много хора се възползват.

“Много по-хубаво ми е без кондом”

Това сигурно е най-старият мъжки трик. Като ще правиш секс, искаш да ти е възможно най-добре. Според изследване на The Journal of Sexual Medicine мъжете и жените обичат да правят секс еднакво с кондом и без. Освен това, вече има много вариации на кондоми, които помагат за увеличаване на удоволствието, така че тоя номер все по-рядко ще минава.

“Може ли без кондом?”

Това е един много безцеремонен подход, с който мъжът иска да прави секс без презерватив чрез директно разрешение. В разгорещеността преди секса, директността на въпроса може да постигне желания резултат, предимно, ако жената е много възбудена или е твърде непретенциозна. И в двата случая обаче може да забременее.

“Не ми ли вярваш?”

Тук трикът опира до емоционалността. “Какво, доверила си ми се да си легнем заедно, а не можеш да ми се довериш, че няма да свърша в теб?” Да се направите на обиден е една от най-често използваните тактики, защото жените по принцип са емоционални и може да се вържат. Това е психологически натиск, който е малко долен, но е често използван.

При всички положения сексуалната хигиена и култура са непосредствено свързани с половия акт. Така че, ако ще скачате под завивките, е по-добре да предпазите себе си и партньора си. С други думи, не философствайте, а ползвайте кондоми.