Нуждаете ли се от причина да започнете да тренирате? А как ви звучи - оргазъм? И не става дума за секс във фитнес салона, колкото и привлекателни да са някои инструктори.

Знаете ли, че докато тренирате за плосък корем, може да се насладите и на оргазъм?

Коргазъм е сборно съчетанието на думите "корем" и "оргазъм".  

Много жени от цял свят съобщават, че са изпитали оргазъм, докато са изпълнявали някои упражнения за стягане на коремните мускули, въпреки че дори не са имали мисли за секс в този момент. 

Коргазмът е пряко свързан с контракция на долните мускули на предната коремна стена. Чувството определено е различно от това при стимулация на клитора, въпреки че върховият момент се усеща също толкова ясно!
 
Според различни експертите, влияние в тази ситуация има състоянието на тазовото дъно. Спортовете, при които жената може да получи коргазъм, са колоездене, вдигане на тежести и катерене. 

Най-доброто упражнение за корем, з да ви сполети интимното удоволствие.
 
Капитански (римски) стол


Застанете на успоредка и поставете ръцете си на страничните прави. Притиснете гърба си към подложката. Със стягане на мускулите на корема, корема повдигайте двата краката изпънати нагоре. Вариации - свийте в колене и повдигайте така; повдигайте първо левия, после десния край. Това е най-ефективният начин да се работи за корем и едновременно с това да предизвикате коргазъм. 
 
При повдигане  не бива да извивате гърба, нито да люлеете краката. Във възходяща фаза издишайте. 
При спускане на краката го правете бавно. Започнете повторението или слезте от успоредката едва когато краката ви са напълно прибрани.  

Но ако не успеете да усетите оргазъм по този начин, то сигурни сме, че удоволствието от гледката на стегнат корем ще е почти същото.