“Твърде съм изморена”

Това е най-често срещаното извинение, за да няма секс. Много хора в момента работят по-дълго от преди и това определя умората сред населението. Понякога казваме, че сме уморени, още преди да знаем дали това е така или не. Обаче сексът освобождава релаксиращи химикали в мозъка като окситоцин, които подобряват съня, така че..

“В цикъл съм”

Това работи всеки път. Може би, защото е перфектен индиректен начин да се откаже секс. Жените знаят, че когато се повдигне този въпрос, мъжете предпочитат да не задават повече въпроси да не би случайно да разберат и защо се случва това.

“Ядосана съм ти”
Понякога, някои жени са склонни да продължат един спор за някакъв проблем, чрез който създават нов проблем. Често може да си изкарате страхотно вечерта, но в спалнята тя да се сети за нещо от предишния ден и всичко да отиде по дяволите.

“Боли ме главата”

Това е едно от най-употребяваните извинения. Всъщност, проучванията сочат, че сексът може да помогне срещу главоболие. Учените смятат, че химическите вещества, които се освобождават в мозъка по време на секс, са десет пъти по ефективни от валиума. Ефектът на удоволствието също така действа и като обезболяващо, което прави това оправдание невалидно.

"Нямам време"

В днешното време хората работят много, а когато се стигне до секс, се оказва, че са изчерпали енергията си. Ако нямате време за секс, по-добре планирайте такова за секс, за да не спре сексът изобщо. Пък и жените се славят с това, че ги бива да планират.