Казват, че каквото се случи във Вегас, си остава във Вегас. А също, че изневяра, която е станала на 500 км от дома, не се брои за изневяра. В света на мобилните технологии и дигиталните иновации, в който живеем, възниква и въпросът - изневяра ли е виртуалната изневяра? Дали когато нещо се случи в социалните мрежи, а думите за любов и секс останат запаметени в чатове и сървъри, имаме основание да се притесняваме, или щом не е реален факт - не си струва да му обръщаме внимание?

Напоследък все по-често някои жени намират еротични снимки на момичета в телефоните на партньорите си;  попадат на уж объркали получателя съобщения в чатовете на Facebook, изненадват се неприятно от провокативни разговори във Viber... 


Виртуалните свалки - какви са причините
За да става все по-актуален един феномен има поредица от причини той да се случва и да расте.

Интернет - част от ежедневието
Все повече професии налагат хората постоянно да използват интернет, да са онлайн в социалните мрежи, да поддържат контакти в различни платформи. Постоянната комуникация и присъствието в онлайн пространството съвсем логично предопределя и интимните отношения да се изместят на това ниво. Нещо, започнало като невинно разменени реплики, може да прерастне в открита свалка, връзка, интимни отношения. Мобилният интернет и отворените wi-fi мрежи позволяват постоянно да сме във връзка. Не се налага да се уговарят срещи, да се пътува. Може да целуваш виртуално някого в Нова Зеландия или да събличаш мацка от Тайланд.


Диалогът офлайн е различен
Прикрити зад анонимността на компютъра, хората са доста по-смели, пишат думи, които иначе не биха се осмелили да изрекат, флиртуват по-свобовно, демонстрират повече увереност, гъвкави са с чувството за хумор и като цяло се превръщат в по-атрактивни личности за другия пол. Свободата да бъдеш такъв, какъвто искаш, но реално не си, прави виртулните флиртове много атрактивни и желани.

По-красиви на снимка
Ако в действителност някой има голяма пъпка на носа, нищо не му пречи на снимката да изглежда с перфектно гладка кожа. Лесно е - обработена снимка, използване на филтъра от стотиците програми за редактиране. И така грозното пате бързо се превръща в красив лебед, който може да продължи виртуалната закачка със самочувствие.