Преди да се впуснем в нова връзке е редно да си отговорим на следните въпроси. 

#готова ли съм?
Никой друг, освен вас, не може да отговори на този въпрос. Важно е да сте сигурна, че сте скъсала всички всевъзможни връзки с предишни партньори – на физическо и емоционално нива.

#познавам ли достатъчно добре?
В случай, че с този, с който излизате не се познавате достатъчно добре, повярвайте ни – колкото и да ви умолява да бъдете двойка, изчакайте. В противен случай поемате риск да се опарите. Не бързайте, ако не сте сигурна, изчакайте известно време, за да го опознаете по-добре. 

#Виждам ли общо бъдеще с този човек?
Това е въпрос, на който няма как да отговорите още в началото, но поне знаете дали, според вас, характерите ви се допълват. За да сте сигурна бихте могла да си организирате уикенд извън града – само вие двамата. След като прекарате известно време заедно ще можете да прецените добре нещата.

#Наистина ли го харесвам или ме привлича само физически?
Ще кажем само едно: Ако няма ден, в който да не мислите за него – значи е много повече от физическо привличане. Заслужава си да опитате.

#Дали той ме цени, колко заслужавам?
Това може да прецените според неговото отношение към вас, не основавайте преценката си на изказаните от него думи.

#Кара ли ме този мъж да бъда по-добър човек?
Съзнателно или не, ако той събужда най-лошото от характера ви, което вие не харесвате... тогава недейте задълбочавайте отношенията си с този човек. Не изневерявайте на себе си, само и само да сте с мъж.

#и не на последно място – мога ли да му имам доверие?
Тук няма средно положение – да или не.