Хронометърът се върти!
Знаете ли, че яйцата са сред най-здравословните закуски! Богати на протеини, те са една от най-чистите натурални продукти с висока хранителна стойност, полезна за всяка диета.
Когато бързаме рано сутрин, последното, с което искаме да се занимаваме е яйцето, което трудно се бели. Е, имаме решение на проблема. То спестява както време, така и излишни нерви в името на здравословното хранене.
За целта ви е необходима 1 чаена лъжичка сода за хляб.
Техниката е следната - Потопете яйцата в тенджера със студена вода, след което добавете содата към водата. Варете на средно висока температура, докато водата заври, след това покрийте с капак, отстранете тенджерата от котлона и оставете настрана 8 до 10 минути.
Содата прави водата по-алкална, което разхлабва прегръдката на яйчената черупката около белтъка и я прави по-мека. Така само с едно движение на ръката и... черупката се свлича като кожа.
Вие сте!
NB.: Не се тревожете, че яйцата ще повишат нивото на холестерола. Изследванията реабилитираха името им в това отношение. Добре е само да избираме внимателно откъде купуваме яйцата, тъй като съдържанието на полезни мазнини, вкусът и качеството им зависят изцяло от това как са отглеждани птиците.