Уил Ай Ем разкри за борбата, която води със загубата на слуха си. Певецът от "Блек Айд Пийс" води дългогодишна битка с тинитуса - хронично заболяване, което предизвиква перманентен шум в ушите и може да доведе до евентуална загуба на слуха.

43-годишният изпълнител сподели, че когато отишъл на доктор, специалистите му съобщили, че състоянието на слуха му е като на много по-възрастен човек.

През 2007, 2013 и тази година певецът се подложил на тестове за слуха, като кривата спадала все по-надолу, показвайки истинска загуба на слуха.

Певецът се подложил на още по-драстична диета, която изключва всички животински продукти и основана само на растителни храни, за да подобри здравословното си състояние.

"Аз съм върл веган. Боря се за по-доброто си собствено здраве и това на планетата", споделят Уил Ай Ем пред "Sunday Times Magazine".

Изпълнителят споделя още, че когато преди доктор искал да му предпише хапчета за високо кръвно налягане и висок холестерол, той му казал: "Хапчета? Аз съм на 42. Защо трябва да вземам хапчетата, които чичо ми пие? Той е над 60-годишна възраст".

"Отне ми десет дни, за да сваля високия холестерол. Свалих няколко килограма, кръвното ми налягане спадна. За десет дни кожата ми се изчисти и дишането ми се нормализира", допълва Уил Ай Ем.