Сочните свежи плодове през лятото са чудесни за оводняване. Те са идеален начин за хидратиране и на кожата. Присъщо за всички плодове е наличието на витамините С и В, както и на елементите калий, желязо, фосфор, магнезий. Диня, пъпеш, ананас, помело могат да се консумират на закуска, на плажа, между храненията в натурален вид и под формата на сокове, смути, сорбе и др. Поради тяхната сладост, богато витаминозно и минерално богатство те могат да се използват за храна в ден за разтоварване (само на плод). Стимулират метаболизма, стягат корема и водят да редукция на теглото.

Динята

Дава усещане за ситост и утолява жаждата, а най-хубавото е, че в 100 г диня се съдържат едва 30 калории. Тя съдържа витамин С, бетакаротин, калий, желязо, магнезий. Регулира работата на сърдечно-съдовата, храносмилателната система и черния дроб, нормализира кръвното налягане, тонизира мускулите. Смята се, че дините първо започнали да се отглеждат някъде в пустинята Калахари, където били чудесен източник именно за утоляване на жаждата на търговците, които преминавали оттам.

Сезонът позволява лесно да се намерят на пазара и диня, и пъпеш - тези най-сочни и полезни плодове на лятото.

Продължава със сочните екзотични плодове ананас и помело>>>