Кой би предположил, че растенията, които следват притежават сила, която помага при битката с излишните килограми? Отне ни време, за да ги открием, но ето, че днес имаме възможността да споделим с вас кои са решенията, вдъхновени от алтернативната медицина.

Хибиксус е красиво цвете, което не само може да краси градинския пейзаж, но и да ни помогне по време на диета, благодарение на своите здравословни свойства. Принципно се консумира цветето, но листата също могат да се използват при приготвянето на чай от хибиксус. Пийте по 3 или 4 чаши от него и много бързо ще усетите неговото действие.

Данделион или т.нар. глухарче. Това не е просто растение или както за повечето хора – плевел. Корените му са изключително полезни и се използват от много билкари за лечебни нужди. Глухарче са богат източник на витамини A, B комплекс , C и D , както и минерали, включително желязо , цинк и калий.

Корейският женшен е често използват в хранителните добавки и енергийни напитки, заради активните му съставки, като гликозидите и най-вече гликозидът жинзенин, който понижава нивото на захарта в кръвта

Мента и вода. Какво друго й трябва на една жена, за да се сбогува с излишните килограми?! Този изключително здравословен коктейл изчиства организма от всички токсини, задържащи мазнините и стимулира топенето на мастната тъкан. Към него може да добавите настърган джинджър, резен краставица и/или лимон.

Джинджърът е не само полезен при простуда, ни когато правим диета - особено когато го консумираме суров. Той убива апетита и допринася за горенето на мазнини. Изсушеният джинджър може да го приготвите на чай, а суровият, накълцан на дребно, да добавите към салатата.