...ДА! 

Когато следваме хранителен режим, мисълта за мазнини ни плаши. Особено ако имаме големи очаквания от диетата, която спазваме. Да, но не бива, защото има храни, чиито съдържания на масти е здравословно и ни помага в борбата с излишните килограми. 

Естествено, че всичко е на психическа основа. От нас зависи дали ще възприемаме храната като полезна или не. Едно е сигурно, организмът се нуждае от тези хранителни елементи, за да бъде тялото ни здраво и жизнено. 

Лишението не е решение за красива фигура. И не забравяйте, не е важно количеството, а постоянството в здравословното хранете. Ден след ден - все хубави дни. 

#Кокосово масло
Начинът, по който тялото ви усвоява мазнините, съдържащи се в маслото, ускорява метаболизма с около 15%. Можете да използвате кокосово масло за готвене, сладки изделия и дори дресинг за салата.

#Авокадо е източник на мононенаситени мазнини, които спомагат не само за свалянето на тегло, но и за понижаване на лошия холестерол.

#Сьомга
Всеизвесно е, че рибата е богата на много ценни мазнини, които спомагат за свалянето на излишните килограми, но тя допринася за цялостното здраве и сила на организма.

#Зехтин
Зехтинът е здравословен и богат на мононенаситени мазнини. Освен, че ще отслабнете, ще подобрите и здравето на сърцето си.

#Макадамия е изключително вкусна ядка, съдържаща значително количество мононенаситени мазнини, които горят мазнините и борят лошия холестерол.

#Бадеми
Много изследвания доказват, че бадемите са изключително полезни по време на диета. Те съдържат много хранителни витамини и минерали, сред които витамин Е, желязо, магнезий и калций.

#Жълтъци
Те осигуряват 100 процента от мастноразтворимите витамини А, D, E, и K, както и калций, желязо, цинк, биотин, тиамин, фолиева киселина на, и витамини 6 и 12.