От време оно кантарът е сред най-добрите врагове на жените по света. Колкото и да се стараем, той рядко показва това, което искаме да видим изписано на дисплейя. Няма смисъл да се ядосваме. Вината не е в него, а в нас.

Трудно е да се поставим под въпрос в тези ситуации, но излиза, че ние сме в основата на личните си разочарования. Да, дами – до днес повечето от нас са се мерили неправилно. Кои са грешките, които допускаме щом се качим върху кантара?

#Ежедневното притегляне. Когато следваме определен режим на хранене в очакване да достигнем желаното тегло сме склонни да се мерим всеки ден. Още със ставането тръпнем в очакване да видим първите резултата. За съжаление, често сме разочаровани. Затова е редно да се мерим по един път седмично, за да имаме реалистична представа за теглото си.

#Среднощната проверка е излишна, подвеждаща, погрешна. По-добре да се мерим сутрин, когато организмът е преработим всичко, което сме консумирали и изхвърлили от предния ден. Имайте предвид, че теглото варира ежедневно според това, което сме приели като храна и течности.

#След спорт теглото е винаги по-високо от обичайното. Това е напълно нормално, предвид течностите, които приемаме преди и след тренировка. А като прибавим и загрятата мускулатура, която набъбва при натоварване, естествено, че ще тежим повече отколкото си мислим. Както казва личния ни треньор - “не гледай, усещай!”

#Разликата между мастна и мускулна маса. Обръщали ли сте внимание на съотношението тегло/силует при атлетичните натури и тези, които не спортуват? Направете го, защото ще установите, че е напълно възможно... нормално дори да сме по-слаби, но да тежим повече от преди. Да, защото мускулите тежат повече от мазнините.

#Притегляща изневяра. Дами, спрете да се мерите щом видите кантар на хоризонта. Теглото, което ще видите изписано на диспейя ще варира спрямо устройството, плоскостта и не само... зависи и от настройките.