Детоксикирането на организма помага за подобряването на метаболизма, за пречистването и обновяването на кръвопотока. Като допълнителен плюс може да свалите между 2 и 5 килограма. Всяко детокс меню обаче, не бива да се прилага повече от 2 пъти в годината. Преди да прибегнете към него, също така, трябва да преминете през т.нар. подготвителен период в продължение на 2-3 седмици. Това се прави, за да не се стресира организма с новото меню, което ще му предложите. Какво означава това? На закуска – консумирайте плодове (ябълки и цитруси), прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, овесени ядки. На обяд и вечеря – започнете да включвате повече зеленчуци под формата на яхния или салата, обогатено с кълнове, ядки или семена. Един-два пъти добавяйте към обичайното си меню риба и бяло пилешко месо. Постепенно заменете обичайния досега хляб с пълнозърнест. Увеличете присъствието към ястията на повече магданоз и целина, на бобови растения и билкови чайове. Едва след като сте преминали подготвителния период, спокойно може да пристъпите към същинското седмично детокс меню:
Седмично меню за здраве и грация >>
Ден 1-ви
Закуска:
Микс от свежи ябълки, цвекло и моркови,
2 фиклийки пълнозърнест хляб
Втора закуска:
Салата от настъргано варено цвекло с добавка от сушени сини сливи и орехи, поръсени с 1 ч.л. зехтин.
Обяд:
200 г пилешки гърди на скара със спанак и морска сол по желание
Следобедна закуска:
1 ябълка
Вечеря:
200 г кисело мляко
Здравословно хранене със 7 лесни промени в менюто >>
Ден 2-ри
Целият ден се яде варена на пара риба, леко овкусена с морска сол и капки лимон.
За гарнитура – също така целия ден - варени на пара зеленчуци, като зелен фасул, цвекло, тиква, броколи, карфиол с 1 ч.л. зехтин.
Напитка – ½ чаша фреш от целина и вода (1,5-2 л).
И най-добрата диета за задържане на теглото е... >>